Carmencita de Ruiter docent biodynamisch werken op het land en de tuin, korfimker

Carmencita, dit ben ik

Dynamisch werken betekent voor mij: van mijn tuin en huis een heel plekje maken. Dat vraagt om ontwikkeling. De tuin werkt daarbij als een spiegel. Bij al het werk in de tuin probeer ik mij bewust te worden met welke wezens ik werk en wat er van mij gevraagd wordt. Dat kan er op den duur voor zorgen dat alles levendiger en heler wordt. Dat geldt voor het bodemleven, de compost, mijn gewassen en de verbinding met de onzichtbare werelden, de energie, het goddelijke, of hoe je het ook maar noemen wilt.

Terugkijken
In november, als de zon in het sterrenbeeld weegschaal staat, weeg ik de innerlijke en uiterlijke oogst. Wat ging er goed en wat niet? Kan ik daar al inzichten uithalen, of vraagt het nog verder verdieping of rijping? Mooie vragen om de winter mee in te nemen, als niet alleen de tuin rust, maar ook ik na een seizoen hard werken weer naar binnen keer.

Vooruitkijken
Ik zie het als taak van de mens om in het nieuwe millennium de rol van bemiddelaar tussen hemel en aarde op ons te nemen. Als wij de moed vatten om deze stap te zetten, ons verdiepen in de kosmische krachten en onderzoeken hoe de geestelijke werelden altijd buiten ons bewustzijn om hebben gewerkt aan al onze levende rijken, dan kunnen wij levenskrachtig voedsel telen. Voedsel dat ons voedt en niet alleen maar vult. Daarmee helen we onszelf en dragen we bij aan de ontwikkeling van de aarde op weg naar haar volgende fase.

 

 

 

 

De nieuwe data voor cursussen en workshops 2024 staan nu online, kijk bij ‘leer en doe’ voor data en meer informatie. 

16 maart geef ik een workshop over het werken met de werkagenda of zaaikalender in België, meer informatie? kijk op de site van Landwijzer

Met enige onregelmaat stuur ik een nieuwsbrief. Geïnteresseerd?  stuur een mailtje naar tuin@carmencitabd.nl