zaaiagenda; werkagenda Het juiste moment

De werkagenda “Het juiste moment – 2024 ” is uitverkocht ! Kijk op de lijst met verkoopadressen hieronder waar je onze agenda’s kunt verkrijgen.

Elf jaar lang werd deze agenda samengesteld door Guurtje Kieft en uitgegeven door Stichting de Zonnetuin. Na het verschijnen van de agenda 2021 heeft Guurtje haar werkzaamheden neergelegd en werd ook Stichting de Zonnetuin opgeheven. Aanvankelijk zou dit het einde betekenen van de werkagenda. Veel trouwe gebruikers gaven aan dit erg jammer te vinden. Voor Carmencita de Ruiter en Carolien Dekker, beiden voormalig bestuurslid van Stichting de Zonnetuin en als zodanig nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de agenda, was dit een goede reden om een les voor te bereiden om mensen te leren zelf gegevens op te zoeken en uit te werken. Uit deze les is een enthousiaste werkgroep voortgekomen die met vereende krachten en binnen 2 maanden de werkagenda 2022 heeft gerealiseerd. Nu is de agenda van 2024 alweer uit, de derde druk van onze werkgroep.

In de werkagenda vind u onder andere:
– een uitgebreide inleiding over biodynamisch werken op het land en in de tuin;
– 52 weekoverzichten met gunstige momenten voor het tuinwerk in het groen en ongunstige momenten in het rood;
– elke week zoveel mogelijk adviezen voor zaaien, planten, oogsten en nog veel meer;
– een overzicht van de meest voorkomende voedingsgewassen met de bijbehorende constellaties voor hun verzorging.
– Een planetenregel, waarin je wekelijks kunt vinden in welk dierenriemteken de planeten staan.

De agenda is in de winkels te koop voor  € 19,50 per stuk incl. 21% btw. Onderaan deze pagina vind je een lijst met alle verkoopadressen. Vanaf september 2023 koopt Odin onze agenda centraal in. In de lijst vind je de adressen van Odin winkels die al jaren bij ons bestellen. Staat jouw Odin winkel er nog niet bij? Neem contact met ze op en vraag of ze hem in het assortiment op willen nemen.

Wil je een inkijkje in de agenda? kijk onderaan deze pagina.

De nieuwe data voor cursussen en workshops 2024 staan nu online, kijk bij ‘leer en doe’ voor data en meer informatie. 

16 maart geef ik een workshop over het werken met de werkagenda of zaaikalender in België, meer informatie? kijk op de site van Landwijzer

Met enige onregelmaat stuur ik een nieuwsbrief. Geïnteresseerd?  stuur een mailtje naar tuin@carmencitabd.nl