De werkagenda “Het juiste moment – 2023 ” is uit

Wij zijn heel blij om te kunnen melden dat de agenda voor 2023 is verschenen.

Elf jaar lang werd deze agenda samengesteld door Guurtje Kieft en uitgegeven door Stichting de Zonnetuin. Na het verschijnen van de agenda 2021 heeft Guurtje haar werkzaamheden neergelegd en werd ook Stichting de Zonnetuin opgeheven. Aanvankelijk zou dit het einde betekenen van de werkagenda. Veel trouwe gebruikers gaven aan dit erg jammer te vinden. Voor Carmencita de Ruiter en Carolien Dekker, beiden voormalig bestuurslid van Stichting de Zonnetuin en als zodanig nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de agenda, was dit een goede reden om een les voor te bereiden om mensen te leren zelf gegevens op te zoeken en uit te werken. Uit deze les is een enthousiaste werkgroep voortgekomen die met vereende krachten en binnen 2 maanden de werkagenda 2022 heeft gerealiseerd. Inmiddels is ook onze tweede uitgave, de agenda 2023, verschenen.

In de werkagenda vind u onder andere:
– een uitgebreide inleiding over biodynamisch werken op het land en in de tuin;
– 52 weekoverzichten met gunstige momenten voor het tuinwerk in het groen en ongunstige momenten in het rood;
– elke week zoveel mogelijk adviezen voor zaaien, planten, oogsten en nog veel meer;
– een overzicht van de meest voorkomende voedingsgewassen met de bijbehorende constellaties voor hun verzorging.

De agenda is in de winkels te koop voor  €19,50 per stuk. Onderaan deze pagina vind je een lijst met alle verkoopadressen. Tevens vind je onderaan een document waarin je een inkijkje krijgt in de agenda.

Als er geen verkooppunt bij je in de buurt is, kun je de agenda uiteraard ook bij ons bestellen. We leveren na ontvangst van betaling.

De kosten voor 1 agenda inclusief verzending zijn € 24,10.
De kosten voor 2 agenda’s inclusief verzending zijn € 44,00. Indien je meerdere agenda’s wilt bestellen, of als het een verzending buiten Nederland betreft, mail ons dan op agenda@carmencitabd.nl voor een opgaaf van de verzendkosten. Verzendingen naar België kunnen gedaan worden via www.kollebloem.be of www.mijnbiotuin.be

Bestellen kan door  een mail te sturen naar agenda@carmencitabd.nl.  Vermeld daarin je naam, je volledige adres, en het aantal agenda’s dat je wilt ontvangen. Het verschuldigde bedrag vervolgens overmaken naar rekening NL97 TRIO 0788 9372 19  t.n.v. Stichting Luca, onder vermelding van je naam en aantal agenda’s. Na ontvangst van de betaling wordt je bestelling opgestuurd.

Gebruikers die graag een abonnement willen op de agenda vragen wij nog even geduld te hebben. We streven ernaar om vanaf volgend jaar weer een abonnement aan te kunnen bieden.

Er zijn nieuwe data gepland voor cursussen en themadagen in 2023, kijk bij ‘Leer en doe’

Agenda “Het juiste moment” 2023 
De agenda is in september uitgekomen. Omdat er grote belangstelling is, hebben we nog een aantal agenda’s bij laten drukken. Klik hier voor meer informatie of om te bestellen.

Met enige onregelmaat stuur ik een nieuwsbrief. Geïnteresseerd?  stuur een mailtje naar tuin@carmencitabd.nl

Zaterdag 15 april vind in Koedijk een cursusdag plaats over werken met sterren en planeten. Over het werken met de agenda, over het dynamisch werken in de tuin, over hoe je een bemiddelaar kunt zijn tussen hemel en aarde en nog veel meer. Neem vooral al je vragen mee!