De werkagenda “Het juiste moment – 2024 ” is uit

Wij zijn heel blij om te kunnen melden dat de agenda voor 2024 is verschenen. Binnenkort verschijnt hij in de winkels.

Elf jaar lang werd deze agenda samengesteld door Guurtje Kieft en uitgegeven door Stichting de Zonnetuin. Na het verschijnen van de agenda 2021 heeft Guurtje haar werkzaamheden neergelegd en werd ook Stichting de Zonnetuin opgeheven. Aanvankelijk zou dit het einde betekenen van de werkagenda. Veel trouwe gebruikers gaven aan dit erg jammer te vinden. Voor Carmencita de Ruiter en Carolien Dekker, beiden voormalig bestuurslid van Stichting de Zonnetuin en als zodanig nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de agenda, was dit een goede reden om een les voor te bereiden om mensen te leren zelf gegevens op te zoeken en uit te werken. Uit deze les is een enthousiaste werkgroep voortgekomen die met vereende krachten en binnen 2 maanden de werkagenda 2022 heeft gerealiseerd. Nu is de agenda van 2024 alweer uit, de derde druk van onze werkgroep.

In de werkagenda vind u onder andere:
– een uitgebreide inleiding over biodynamisch werken op het land en in de tuin;
– 52 weekoverzichten met gunstige momenten voor het tuinwerk in het groen en ongunstige momenten in het rood;
– elke week zoveel mogelijk adviezen voor zaaien, planten, oogsten en nog veel meer;
– een overzicht van de meest voorkomende voedingsgewassen met de bijbehorende constellaties voor hun verzorging.
– Een planetenregel, waarin je wekelijks kunt vinden in welk dierenriemteken de planeten staan.

De agenda is in de winkels te koop voor  € 19,50 per stuk incl. 21% btw. Onderaan deze pagina vind je een lijst met alle verkoopadressen. Vanaf september 2023 koopt Odin onze agenda centraal in. In de lijst vind je de adressen van Odin winkels die al jaren bij ons bestellen. Staat jouw Odin winkel er nog niet bij? Neem contact met ze op en vraag of ze hem in het assortiment op willen nemen.

Wil je een inkijkje in de agenda? kijk onderaan deze pagina.

Als er geen verkooppunt bij je in de buurt is, kun je de agenda bij ons bestellen. We leveren na ontvangst van betaling.

De kosten voor 1 agenda inclusief verzending zijn € 24,10.
De kosten voor 2 agenda’s inclusief verzending zijn € 44,00. Indien je meerdere agenda’s wilt bestellen, of als het een verzending buiten Nederland betreft, mail ons dan op agenda@carmencitabd.nl voor een opgaaf van de verzendkosten. Verzendingen naar België kunnen gedaan worden via www.kollebloem.be of www.mijnbiotuin.be

Bestellen kan door  een mail te sturen naar agenda@carmencitabd.nl.  Vermeld daarin je naam, je volledige adres, en het aantal agenda’s dat je wilt ontvangen. Het verschuldigde bedrag vervolgens overmaken naar rekening NL97 TRIO 0788 9372 19  t.n.v. Stichting Luca, onder vermelding van je naam en aantal agenda’s. Na ontvangst van de betaling wordt je bestelling opgestuurd.

Abonnement
Het is weer mogelijk om een abonnement te nemen op onze agenda. Vul onderstaande doorlopende machtiging in, en stuur deze getekend naar agenda@carmencitabd.nl of naar Acacialaan 16, 3971 RC in Driebergen. Je ontvangt de agenda dan voortaan ieder jaar eind september in je brievenbus. Voorafgaand aan de verzending ontvang je een mail. Het bedrag voor het abonnement is voor 2024 € 24,10.

De agenda 2024 is binnen, bestel hem nu alvast of neem een abonnement! 

NIEUW ! er zijn vier introductiedagen gepland, waarin alle facetten van biodynamisch werken aan de orde komen, een mooie manier om kennis te maken met het biologisch dynamische.  De eerstvolgende introductiedag is op woensdag 18 oktober 2023.

Kom zaterdag 23 september echte levende compost leren maken in Koedijk van 14.00 tot 17.00, van harte welkom! 

Op zaterdag 7 oktober is er een dag over werken met de sterren en planeten. De agenda komt aan de orde, deze keer op verzoek ook de planetenkaart van het Strömungsinstitut Herrischried, en nog veel meer.

Met enige onregelmaat stuur ik een nieuwsbrief. Geïnteresseerd?  stuur een mailtje naar tuin@carmencitabd.nl

De basiscursus in Roosendaal is verplaatst naar drie weekenden in 2024, noteer de data alvast in je agenda!