Basiscursus biologisch dynamisch werken
op het land en in de tuin

In de winter verdiepen we ons 5 zondagen in het biodynamisch werken. Daartoe beginnen we met het ontstaan van de aarde zoals Rudolf Steiner dat zag. We kijken naar waar we vandaan komen, hoe de planeten en wij mensen, de planten, dieren en de mineralen zijn ontstaan en waar we in de toekomst naar toe gaan.  Immers, als je met levende materie wilt werken, is het belangrijk dat je ze in hun wezen leert kennen. We verdiepen ons in vragen als: Wat is de taak van de mens in deze tijd? Hoe kun je contact maken met de wezens van moeder aarde en de hiërarchieën, die deze wezens altijd buiten ons bewustzijn om hebben geleid?  Daarna bespreken we hoe we dit praktisch handen en voeten kunnen geven. Is het mogelijk om in een hectische tijd als deze mee te bewegen met de kosmische ritmen? Is het haalbaar zowel in bedrijfssfeer als in je volkstuin of achtertuin? Hoe doe je dat dan en wat kom je tegen, waar loop je tegenaan? We beginnen met de bodem. Aan de orde komen ook compost, de zaaiagenda, de dynamische groente- en bloementuin het hele jaar door en hoe je omgaat met ongewenste beestjes in je tuin. We oefenen met werken op de juiste planetenstanden en nog veel meer.

Basiscursus in Koedijk
5 zondagen, tweewekelijks, van januari t/m maart
Data 2024 : 28 januari, 11 februari, 25 februari, 10 maart, 24 maart
Tijd           : 10.00-16.00
Locatie     : Koedijk
Prijs          : € 395,00 incl. btw, thee, lekkers en soep, neem zelf je lunch mee.

Aanmelden: telefonisch 06-10231543 of per e-mail tuin@carmencitabd.nl

Basiscursus in Roosendaal in 2024
Data       :
drie weekenden: 13 en 14 januari / 3 en 4 februari / 2 en 3 maart
Tijd         : zaterdag en zondag 10.00 tot 16.00
Locatie   : Roosendaal
Prijs        : € 450,00

Aanmelden (alleen voor de cursus in Roosendaal) : via het aanmeldingsformulier op de website van Katja Schoot-Uiterkamp: www.krachtingezondheid.nl

[terug naar overzicht]

De agenda 2024 is binnen, bestel hem nu alvast of neem een abonnement! 

NIEUW ! er zijn vier introductiedagen gepland, waarin alle facetten van biodynamisch werken aan de orde komen, een mooie manier om kennis te maken met het biologisch dynamische.  De eerstvolgende introductiedag is op woensdag 18 oktober 2023.

Kom zaterdag 23 september echte levende compost leren maken in Koedijk van 14.00 tot 17.00, van harte welkom! 

Op zaterdag 7 oktober is er een dag over werken met de sterren en planeten. De agenda komt aan de orde, deze keer op verzoek ook de planetenkaart van het Strömungsinstitut Herrischried, en nog veel meer.

Met enige onregelmaat stuur ik een nieuwsbrief. Geïnteresseerd?  stuur een mailtje naar tuin@carmencitabd.nl

De basiscursus in Roosendaal is verplaatst naar drie weekenden in 2024, noteer de data alvast in je agenda!