vegetarisch preparaat leren maken

Vegetarisch preparaat maken

Aan het einde van het seizoen sluit ik het jaar af met het maken van een vegetarisch preparaat voor de mest- of composthoop. In de loop van het jaar heb ik alle plantenmaterialen op de juiste planetenstand verzameld en zorgvuldig gedroogd.

Op deze dag maakt ieder voor zich een preparaat waarmee je je composthoop het komende jaar kunt prepareren. In de ochtend verdiepen we ons in de Geestelijke Krachten uit de planetensferen, de Engelhiërarchieën. Ook vertel ik over het ontstaan van het preparaat, op welke constellatie je de planten zelf kunt zoeken en hoe je het preparaat inbrengt in je composthoop. Na de lunch gaan we aan de slag en zullen we eerst alle planten afzonderlijk dynamiseren in een vijzel. Gaandeweg proberen we door een zuivere afstemming vanuit ons hart de Engelhiërarchieën uit te nodigen zich te verbinden met de krachten van de planten. Na dit proces maken we er een mooi geheel van met een drupje honing voor het dierlijke element.

Voor mij persoonlijk past het vegetarisch preparaat prachtig in het toekomstbeeld van onze aardeontwikkeling. Rudolf Steiner beschrijft zo mooi dat wij mensen zijn voorbestemd om Engelen van Vrijheid en Liefde te worden in de volgende ontwikkelingsfase van de aarde. De Engelen hebben altijd buiten ons bewustzijn om de processen op aarde geleid. Wij mensen mogen nu langzaamaan gaan leren om deze taak van de Engelen op ons te nemen. Bij het klassieke preparaat zijn het de astrale krachten van de dierlijke omhullingen die de verbinding voor ons leggen tussen hemel en aarde. Met het vegetarisch preparaat mogen wij mensen een aanvang maken om dit zelf te leren door ons al vijzelend af te stemmen op de Engelhiërarchiën van de verschillende planteten en zo zelf de verbinding te leggen. Dat raakt mij diep in het hart, ik heb het gevoel hierdoor een (bescheiden) bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Aarde en mensheid.

De poster hier aan de zijkant afgebeeld is gemaakt door Dick Bruin en bevat alle informatie die ik meegeef in de les zoals bijvoorbeeld de kwaliteiten van de planeten, en de bijbehorende engelhiërarchieën, alle gebruikte planten en de fasen van een composthoop. Verkrijgbaar in de lessen.

Datum 2024: zaterdag 2 november 

(indien een doordeweekse dag je voorkeur heeft, of als je wilt dat ik op locatie kom, neem dan contact met mij op, bij voldoende belangstelling kijk ik met je naar de mogelijkheden)

Tijd: 10.00-17.00

Locatie: Koedijk

Prijs: € 110,00 incl. btw, thee en soep bij de zelf meegebrachte lunch, alle plantenmaterialen, een potje valeriaansap en een handout.

Aanmelden: telefonisch 06-10231543 of per e-mail tuin@carmencitabd.nl

[terug naar overzicht]

De nieuwe data voor cursussen en workshops 2024 staan nu online, kijk bij ‘leer en doe’ voor data en meer informatie. 

16 maart geef ik een workshop over het werken met de werkagenda of zaaikalender in België, meer informatie? kijk op de site van Landwijzer

Met enige onregelmaat stuur ik een nieuwsbrief. Geïnteresseerd?  stuur een mailtje naar tuin@carmencitabd.nl